miércoles, 5 de junio de 2013

CONFIT D’ÀNEC AMB LLÀGRIMES DE PEDRO XIMENES


Avui, com a primera entrada de mes, us presentem la nostra proposta gastronòmica.

INGREDIENTS (per a 4 persones)

4 Confits d’ànec.
2 cebes de figueres.
200 grams de gelea de Pedro Ximenes. (Opcional, reducció de Pedro Ximenes)
Sal tipus Maldon.
Pebre negre.
4 Tasses d’arròs.

Tallem la ceba a tires i la potxem amb una mica de llard d’ànec i oli d’oliva extra verge.
Un cop potxada la ceba, la reservem.

Posem a bullir l’arròs.

Mentrestant escalfem en una paella gran els 4 confits. Els podem posar directament amb la paella en fred, per tal de que la llard s’escalfi i agafi la temperatura adient. Hem de tenir cura d’anar-los fregant fins que estiguin prou torrats per que no se’ns enganxi a la paella. Col·locar-los primer amb la pell encarada amunt. Un cop ben calenta la llard els tombem i torrem la pell amb cura de que no se’ns enganxi.
Mentre, ja tindrem l’arròs bullit. El colem i refredem amb aigua freda per aturar la cocció. En una Font de fang col·loquem l’arròs amb una cullerada de mantega repartida i condimentat amb pebre negre. El gratinem al forn durant uns 5-7 minuts.

Un cop tenim els confits amb la pell ben torrada i cara amunt, afegim la ceba reservada en la mateixa paella. Tot seguit afegim 200gr de gelea de Pedro Ximenes i una taceta d’aigua mineral, afavorint així que es desfaci i es barreji amb la ceba. Un cop desfeta totalment la gelea, quan observem que comença a bullir, és el moment de retirar-lo i de gaudir d’un àpat tan senzill com exquisit.

Muntem el plat amb el confit i la ceba, acompanyant-lo amb una mica d’arròs. Afegim un polsim de sal tipus maldon sobre el confit en darrer moment.

VARIANTS:

Podeu provar amb qualsevol altra tipus de gelea, encara que recomanem les derivades de vi dolç.

Si preferiu un confit menys greixós podeu cuinar-los al forn sobre una graella a 220º (col·loqueu una safata a sota per tal de recollir la llard sobrant).

Bon profit.





No hay comentarios:

Publicar un comentario

Ajudeunos a millorar el nostre blog, amb les vostres pròpies aportacions.
Benvinguts.