POLLASTRE DE GRANJA :
Les granges de cria de pollastre son empreses
dedicades a produir pollastres de consum. Per què el pollastre pugui arribar a
la llar dels consumidors ha d’acomplir amb tots els requisits legals i
sanitaris a que obliga l’administració.
Avui dia s’ha creat un corrent d’opinió, afavorit per l’ intercanvi d’informació a Internet, que ha desprestigiat la carn
de pollastre, possiblement la carn de major consum a tot el món. Hem de tenir
en compte que les lleis i reglamentacions alimentaries no son internacionals. Així
doncs, moltes de les aberracions que acostumem a rebre en els nostres correus
provenen d’altres països, que de ben segur no compten amb la mateixa legislació
que la nostra i per tant amb els mateixos controls.
La finalitat de les granges de pollastre és el de
produir la carn que la necessitat de la població demana. L’any 2009
es van consumir a tot l’estat prop de 601,27 milions de kg de carn de pollastre
(més o menys uns 172 milions d'aus). Comptant que amb la crisis actual
el consum d’aquesta carn ha augmentat, degut al seu baix preu, podem valorar la
necessitat d’aquestes empreses productores.
POLLASTRE DE PAGÈS:
Son pollastres de criança lenta que poden arribar a doblar el temps de creixement en relació al pollastre de granja. La seva carn té un
color més pujat de to degut a la seva alimentació basada en blat de moro. El
fet que part d’aquest cereal sigui subministrat directament a terra ocasiona
que el pollastre s’alimenti d’altres herbes fresques i petits invertebrats.
Alguns pinsos son necessaris en les primeres
etapes de vida, mentre no aconsegueixi la mida necessària per poder consumir un
gra més gran.
La producció d’aquest tipus de pollastre és
molt inferior a la de pollastre de granja, degut als seus costos majors que
encareixen el producte considerablement.
Com a resultat obtenim una carn més saborosa i
ferma.
POLLASTRE ECOLÒGIC:

Aquesta llibertat de creixement és el major
inconvenient per què els productors s’animin a criar aquest tipus de pollastre.
El risc de pèrdua és més elevat degut a que no se’ls subministra cap tipus d’antibiòtic.
Com a resultat aconseguim un pollastre 100%
natural i ecològic. El pollastre ecològic és el més valorat i de preu més alt.
Per aquesta raó cada cop és més comú trobar frau en productes que es pretenen
vendre com a tal i no ho son, ni tenim possibilitat de comprovar-ho. Només l’etiquetatge
identificatiu de producte ecològic, que indica que el productor acompleix tots
els requisits legals necessaris, ens garanteix l’autenticitat.
Aconseguir un producte tan escàs esdevé tot un
luxe actualment del qual ens fan sentir afortunats la María i el Santi, la
quarta generació de pagesos de la Granja de la Riera de Sentfores, a les
proximitats de Vic.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Ajudeunos a millorar el nostre blog, amb les vostres pròpies aportacions.
Benvinguts.