miércoles, 12 de junio de 2013

LES VARIETATS DE POLLASTRE.


POLLASTRE DE GRANJA :

És el pollastre de consum més majoritari i econòmic.

Les granges de cria de pollastre son empreses dedicades a produir pollastres de consum. Per què el pollastre pugui arribar a la llar dels consumidors ha d’acomplir amb tots els requisits legals i sanitaris a que obliga l’administració. 

Avui dia s’ha creat un corrent d’opinió, afavorit per l’ intercanvi d’informació a Internet, que ha desprestigiat la carn de pollastre, possiblement la carn de major consum a tot el món. Hem de tenir en compte que les lleis i reglamentacions alimentaries no son internacionals. Així doncs, moltes de les aberracions que acostumem a rebre en els nostres correus provenen d’altres països, que de ben segur no compten amb la mateixa legislació que la nostra i per tant amb els mateixos controls.

La finalitat de les granges de pollastre és el de produir la carn que la necessitat de la població demana. L’any 2009 es van consumir a tot l’estat prop de 601,27 milions de kg de carn de pollastre (més o menys uns 172 milions d'aus). Comptant que amb la crisis actual el consum d’aquesta carn ha augmentat, degut al seu baix preu, podem valorar la necessitat d’aquestes empreses productores.


POLLASTRE DE PAGÈS:

Son pollastres de criança lenta que poden arribar a doblar el temps de creixement en relació al pollastre de granja. La seva carn té un color més pujat de to degut a la seva alimentació basada en blat de moro. El fet que part d’aquest cereal sigui subministrat directament a terra ocasiona que el pollastre s’alimenti d’altres herbes fresques i petits invertebrats.

Alguns pinsos son necessaris en les primeres etapes de vida, mentre no aconsegueixi la mida necessària per poder consumir un gra més gran.

La producció d’aquest tipus de pollastre és molt inferior a la de pollastre de granja, degut als seus costos majors que encareixen el producte considerablement.

Com a resultat obtenim una carn més saborosa i ferma.


POLLASTRE ECOLÒGIC:

A més a més de la llibertat amb la que compta el pollastre de pagès, el pollastre ecològic garanteix una alimentació 100% natural i lliure de productes químics o medicaments.  

Aquesta llibertat de creixement és el major inconvenient per què els productors s’animin a criar aquest tipus de pollastre. El risc de pèrdua és més elevat degut a que no se’ls subministra cap tipus d’antibiòtic.

Com a resultat aconseguim un pollastre 100% natural i ecològic. El pollastre ecològic és el més valorat i de preu més alt.

 Per aquesta raó cada cop és més comú trobar frau en productes que es pretenen vendre com a tal i no ho son, ni tenim possibilitat de comprovar-ho. Només l’etiquetatge identificatiu de producte ecològic, que indica que el productor acompleix tots els requisits legals necessaris, ens garanteix l’autenticitat.



 Aconseguir un producte tan escàs esdevé tot un luxe actualment del qual ens fan sentir afortunats la María i el Santi, la quarta generació de pagesos de la Granja de la Riera de Sentfores, a les proximitats de Vic.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Ajudeunos a millorar el nostre blog, amb les vostres pròpies aportacions.
Benvinguts.