miércoles, 2 de octubre de 2013

ALLIOLI

Aprofitant les darreres entrades del blog degut a la campanya de festa major del Mercat Municipal del Prat de Llobregat on s’obsequiava amb una ampolla d’oli extra-verge, avui proposem una recepta molt nostrada.
Segurament per a molts semblarà una entrada inútil. Però us puc assegurar que encara avui en dia per a molta gent resulta una tasca impossible d’aconseguir.


Recepta tradicional: (Dificultat: Alta)
INGREDIENTS:
Morter
All
Oli extra-verge
Sal

Aixafem els alls amb una mica de sal. Afegim mica a mica l’oli mentre comencem a remenar fins que veiem que la textura i el color canvien, llavors podem començar a afegir-hi més oli, mica a mica cuidant que continuï lligant sense deixar de remenar fins tenir la quantitat i la textura desitjada.



Allioli amb ou: (Dificultat: Mitja)

La recepta és exactament la mateixa, tret que hi afegim un rovell d’ou un cop picats els alls. El rovell ens facilita que l’allioli lligui amb més facilitat. El gust pot variar lleugerament i s’ha de conservar com qualsevol aliment que contingui ou.



Allioli en batedora: (Dificultat: Baixa)


Igual que les anteriors, excepte que canviem el morter per una batedora elèctrica. Afegim els alls una mica tallats, la sal, un ou i afegim oli fins a cobrir el rovell. Introduïm la batedora fins al fons i la mantenim en vertical SENSE MOURE EN CAP MOMENT fins que hagi lligat i adquirit la consistència desitjada. Podem rectificar la quantitat afegint més oli poc a poc un cop lligat.

PER PROBLEMES AMB L'ACTUALITZACIÓ DEL BLOG NO HEM POGUT INERTAR IMATGES, PREGUEM DISCULPES.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Ajudeunos a millorar el nostre blog, amb les vostres pròpies aportacions.
Benvinguts.