jueves, 15 de agosto de 2013

EL GALL D'INDI

   Originari del continent americà, el gall d’indi ha esdevingut amb el pas dels anys un aliment tant preat com saludable. Antigament reservat per als àpats reials, avui en dia el podem trobar a totes les taules.
   La seva carn és molt baixa en contingut de greixos i colesterol, la major part dels quals les trobem en la pell. La presencia de vitamines del tipus B la fa una carn de gran valor nutritiu.
   La preparació del gall d’indi és pràcticament idèntica a la preparació del pollastre.
   El gall d’indi és una au molt productiva. És potser per aquesta raó que el seu consum s’hagi pogut estendre tot al llarg del planeta. De cada au s’aprofita el 60% per al consum. En les carnisseries la podem trobar tant fresca, com en derivats; ja sigui envasada o en diferents adobs.
   La seva carn és pràcticament recomanable a tothom, sense excepcions. És una carn d’alt contingut proteic i de fàcil digestió. Fins i tot és recomanable per als més petits de la casa. Els casos d’al·lèrgies produïdes per el consum de carn de gall d’indi son, actualment, inexistents.
   En ser una carn blanca és important consumir-la absolutament fresca i conservar-la, a ser possible, en congelador.

   ANÈCDOTA:
      
    L’any 1620, un grup de puritans abandona la Gran Bretanya amb la intenció de crear una nova Jerusalem, en contraposició a la nova creació de l’església anglicana d’Enric VIII. El vaixell en el que embarquen s’anomena el “Mayflower”. En un principi pensen dirigir-se cap als països baixos, però la promesa de terres per a ells en el nou continent els fa emprendre la travessia de l’Atlàntic.
   El seu viatge és un viatge ple de perills i penúries que els aboca pràcticament en braços de la mort. En arribar malalts i famèlics a Massachussets és la carn de gall d’indi qui els proveeix de sustent aquell dijous de novembre, evitant així un desenllaç fatídic i donant a la cultura nord-americana el seu plat més emblemàtic.


  


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Ajudeunos a millorar el nostre blog, amb les vostres pròpies aportacions.
Benvinguts.