miércoles, 15 de mayo de 2013


Les proteïnes de l’ou i les seves excel·lents propietats


L’ou, un dels aliments bàsics i més consumits al llarg de la història de la humanitat ha patit la mala premsa de la divulgació de falses idees sobre els seus greixos.
Sense cap mena de dubte, l’ou és un aliment excel·lent que conté diverses propietats
de nutrició, a més a més de les seves proteïnes és una gran font d’aportació vitamínica, mineral i antioxidant. Aquest fet el converteix en protector cardíac i disminueix el risc de cataractes.
Les seves proteïnes son totes de profit per el nostre organisme, que evita la formació de greixos. Aquestes es concentren en la clara. El rovell conté vitamines tan apreciades i difícils de trobar en un aliment, com la vitamina D.
La albúmina de l’ou neteja el nostre organisme de metalls pesants.
Les aportacions proteíniques de l’ou poden variar segons el mètode de cocció que utilitzem.
  • Proteïnes de l’ou cru: 6 gr. y 70 calories.
  • Proteïnes de l’ou dur o passat per aigua: 6 gr. y 70 calories.
  • Proteïnes de l’ou fregit o escalfat: 6 gr. y las calories variaran depenent del tipus d’oli. El millor és el d’oliva, i en aquest cas aporta al voltant d’unes 120 calories.
  • Proteïnes de l’ou en truita: 10 gr. Es poden augmentar el valor de les proteïnes i disminuir el valor calòric fent la truita amb dos ous sencers i una clara de més.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Ajudeunos a millorar el nostre blog, amb les vostres pròpies aportacions.
Benvinguts.